Primăvară cu Farmec

Duminică dimineață. Sau puțin după dimineață, cafea băută pe îndelete cu geamul larg deschis, și ghicit forme de nori pe cerul senin. Adidașii albi, o pereche de blugi, polarul roz-prăfuit, cheile în buzunar, căștile în urechi. În parc sunt mulți oameni, e prima duminică din an când cerul e senin-senin și soarele încălzește vag. Îmi plac oamenii duminica în acest parc, sunt destinși și departe de încruntăturile zilnice din metrou. Din când în când, în față mea răsar doamne și domnițe care și-au lăsat măștile de machiaj acasă și îmi inspiră aer de libertate. Brusc îmi aduc aminte de ce prefer parcurile din după-amiezi însorite cluburilor la ceas de noapte târzie. În lumina naturală, oamenii sunt mai frumoși pentru că sunt mai simpli. Fără ore petrecute în față oglinzii,  fără păr îndreptat la milimetru și haine alese ore în șir din dulap, farmecul lor e unul pe care l-aș îmbutelia și vinde apoi în fiecare dimineață tomnatică când aleargă încrâncenate spre birouri.

––––––

Se întâmplă ca primăvara să fie ziua lor. La început de martie, cea care m-a învățat că pentru a fi frumoasă nu îți trebuie tratamente cosmetice de lux, ci doar dorința de a te baza pe produse de calitate și cât mai aproape de natură. Lucruri mici: cum ar fi să te demachiezi în fiecare seară, să îți hidratezi tenul, să îți prepari o mască, uneori bazându-te doar pe ceea ce ai în cămară sau în frigider. Câteodată, atunci când renunța la crema ei de față pentru a ne face nouă câte o surpriză, mama rupea din frunzele de aloe-vera de pe balcon și își creea propria cremă, în combinație cu Lăptișor Doina, de la Farmec. În mai e născută cea mai frumoasă bunică din lume. Cea care, fără cuvinte, m-a învățat că naturalețea și frumosul unei persoane, merge mână în mână cu optimismul și capacitatea de a se bucura de fiecare clipă pe care o respiră. Bună-mea nu a avut o viață ușoară, și totuși ridurile ei sunt fine, de parcă nimic rău nu i s-ar fi înscris pe frunte.

–––––-

 Nu știu ce e Frumosul, cu toate că am petrecut săptămâni întregi în facultate studiind conceptul. Am învățat, în schimb, cu fiecare primăvară trecută și fiecare om pe care l-am întâlnit, că este esențială capacitatea de a îl găsi în viața ta. De a îl căuta în lucruri simple și a te bucura de ele. Frumosul nu stă în măști și în canoane, pentru că dacă ar fi omenirea ar fi într-o contradicție completă. Pentru unii, definită frumosului uman este imaginea divei de Hollywood. Pentru alții, este gheișa firavă, sau femeile cu ten alb-lăptos și forme generoase din tablourile aparținând epocii romantice.
 Pentru mine, frumosul e o stare care începe cu tine. Cu primul pas spre a îmbunătăți ceea ce poți, acceptând în același timp că sunt lucruri pe care nu le poți schimba. Când am renunțat la fonul de ten, am avut cel puțin o lună când îmi era greu să plec din casă așa, având impresia că nu sunt completă. Încet-încet, m-am obișnuit cu nouă mea față și am învățat că un ten frumos nu e unul mascat, ci unul îngrijit cu atenție. Am apelat cu încredere la măști de față pe bază de argilă și fructe, la uleiuri naturale, la plante de care auzisem prin sat.
 Atunci când am descoperit produsele Farmec Natural într-un magazin, m-am bucurat ca un copil lăsat prin rafturile cu jucării. Pe de o parte, pentru că oricum mare parte din cosmeticele mele sunt marca Farmec, pe de altă parte pentru că ingredientele principale (aloe-vera, gălbenele sau argan) ale acestora îmi erau cunoscute pentru efectele lor benefice. Pe propria piele (și nu e metaforică de loc expresia  ), am testat până acum crema de gălbenele și crema de mâini cu argan. M-am îndrăgostit de crema cu textură fină și miros de primăvară, și de simplitatea în care produsele sunt prezentate. Și m-am bucurat atunci când ambasadoarea gamei,€“ Giulia,  a reușit să-mi transmită Farmec Natural prin prezența ei simplă.
 E simplu să te îndrăgostești de viață, mai ales acum, în primele zile de primăvară. Primul pas e să te bucuri de iarbă, ghiocei și cer senin. Cel de-al doilea e să te bucuri de tine, să îți ștergi încruntarea de pe chip și să te re-descoperi. Și adu-ți aminte că -€“ la fel cum sinceritatea e cel mai bun mod de a îți purifică sufletul și a îți păstra gândurile liniștite -€“ naturalețea e cel mai eficient mod de a vorbi despre frumusețea ta. Și unicul pe care absolut nimeni nu ți-l poate imita.
(Text înscris la Spring SuperBlog 2013)
Publicitate

Un gând despre &8222;Primăvară cu Farmec&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s