Scrisori de la Ziua de Mâine (4)

Dragă P,

Probabil seria asta de scrisori cu iz de amintiri ar fi trebuit să înceapă cu tine. Pentru că din cauza ta scriu gândurile din cetate ca și cum le-aș scrie de acasă. Momentul-cheie: acum trei ani am ajuns la Alba după un drum lung cu autocarul, cu ochii un pic lipiți de somn (am un talent nebănuit de a face nopți albe înainte de a pleca undeva), într-un loc unde erau mulți-mulți oameni și prea puțini cunoscuți. Ne-ai găsit în culise, și ne-ai oferit cel mai cald zâmbet din lume.

Am uitat de oboseală, de drum, de gândurile încurcate cu care venisem. Și așa ai fost tot timpul. Mereu cu o îmbrățișare, cu un gând bun, având grijă să mâncăm, să alegem cele mai bune lucruri din program, să ne simțim ca acasă. Acolo, în casa voastră. Și ai făcut toate astea fără ostentație, ci doar cu darul natural al omului care știe pentru ce muncește și vrea ca din pasiunea lui să împartă cu ceilalți.

Vezi tu, în toată povestea asta cu festivalurile și evenimentele rezultatele sunt măsurate după bucuria și prezența oamenilor din sală. V-am văzut de atâtea ori pe tine și pe D. stând în spatele scenei, cu un ochi pe artist și altul spre public. Indiferent de oboseală, de orele de nesomn, de alergătura din timpul zilei, acele minute vă erau energia necesară să mergeți mai departe. Apoi începeați din nou să alergați de colo-colo, să ne întrebați de-i bine sau rău, să vă împărțiți cu toată lumea uitând de voi.

Doar că oricâți de mulți artiști aduci, oricât de cunoscut îți este brand-ul (pentru că voi faceți din Ziua de Mâine un brand în ceea ce privește evenimente folk), oricât de mulți oameni aud de tine, toate acestea nu se fac fără oamenii care se ocupă de partea cea mai complicată și obositoare a unui festival: organizarea lui. Îți scriu ție, pentru că tu ai fost prima dintre voi care m-a adoptat în Alba Iulia, dar știu că aveți o echipă frumoasă și un pic nebună (că altfel nu îmi explic cum de a-ți ajuns să faceți atâtea în doar 4 zile 🙂 ).

De multe ori, oamenii ar putea trece pe lângă voi fără să știe cine sunteți și cu ce vă ocupați. Poate prea rar cineva se oprește pentru a spune Mulțumesc pentru orele de muncă din spatele festivalului. Acesta, sau altele, că după aceea primă primire ne-ai invitat mereu să ne întoarcem. Ca acasă 🙂

Așa că azi scriu doar să-ți Mulțumesc dragă P, pentru că ne-am revăzut. În același loc unde ne-am cunoscut și sub marca aceluiași eveniment care ne-a făcut să fim iremediabil legați (pentru că îmi asum a vorbi și-n numele colegilor de la ForeverFolk) de Alba Iulia.

Te îmbrățișez din casa mea din București și îmi doresc ca Acasă de la Alba Iulia să fie o certitudine pentru cât mai mulți oameni. La fel cum e Ziua de Mâine.

Cu drag,

Oana

SAMSUNG CSC

(Există în cadrul Festivalului Ziua de Mâine o serie de momente speciale pe care le-aș împărți cu anumiți oameni. Pentru că așa cum Festivalul a crescut în 10 ani de existența, așa s-au întâmplat si pentru mine niște întâlniri frumoase pe drum, fie la Alba, fie în zona muzicii folk, fie undeva, la acele puncte care te schimbă și te definesc. Prezența mea la Festivalul în aceste zile este pretext pentru 10 scrisori-amintire. Despre oameni și despre muzică. Între timp, vă invit să stați cu ochii pe ForeverFolk, atât de Facebook, cât și pe site, pentru a vedea prin ochii noștri cum se simte ediția aniversară. Nu voi da nume destinatarilor, pot fi la fel de bine adresare oricăruia dintre voi).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s