Moment muzical. Fericirea păcătoșilor.

Este Fercirea de luni. Și viceversa. Știu, e miercuri, lansarea s-a întâmplat ieri, luni e doar un fel de amintire. numai că sunt unele stări care trebuie distilate înainte de a găsi drumul spre foaie. 

Totul pornește de la definiție. Păcătosul – așa cum îl vede ea – este doar un om care iubește cu inima, și nu cu mintea. 

O să spui că e imposibil. Eu îți spun doar că nu te-ai uitat bine în jurul tău. O să ai tendința să îl invidiezi pentru tăria cu care își poarte cicatricile trecutului, reușind mereu să se recompună la fel de sincer. Eu îți spun doar că uneori, curajul ia forma unor tăceri ce ascund zeci de oglinzi, în care chiar și el – păcătosul – se uită rar spre deloc.

Păcătoșii iubesc azi. Și trăiesc pentru mâine. Ieri este doar o piesă din puzzle-ul care îi compune.

Păcătoșii sunt oameni care își caută jumătatea perfectă, musai la fel de păcătoasă. Alegerile lor, că sunt despre prieteni, lucruri care se înconjoară sau iubiri-ce-se-vor-perfecte sunt asumate și poartă cu el un fel de credință ancestrală că viața se trăiește simțind-o, nu calculând-o.

Păcătoșii își găsesc fericirea poate mai greu. Pentru că înșeală și sunt înșelați. Pentru că se dăruie mereu. Pentru că uneori trebuie să se ascundă în hainele rațiunii. Dar singurul motiv pentru care îmi doresc să fiu păcătoasă în sensul poveștii Alinei Manole este că, la final de drum, găsesc liniștea. Și acel moment magic în care cineva îți spune, într-o luni dimineață, ”lasă-ți grijile aici”.

Până atunci, nu uitați că în dragoste singurele adevăruri care e musai să le spuneți la timpul lor sunt ”te iubesc” și ”nu te mai iubesc”. Tot ceea ce este la mijloc este povestea ta.

Nu e oximoron, e adevăr. L-am văzut aseară, pe scena teatrului Excelsior, adus la viața de Alina Manole. Și îl găsiți și pe album. Dacă sunteți cuminți și mergeți la un concert, s-ar putea să îl găsiți în voi. Nu e dramatic și nici trist, nu curge sânge și nici măcar nu doare. E simplu și frumos ca stare, chiar dacă experimentul muzical este unul complex. E așa cum trebuie să fie.

Să fiți fericiți. Sau păcătoși. Cel mai bine să fiți păcătoși fericiți.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s