State of art. Photoshop and Luca Eva.

Există oameni care folosesc Photoshop pentru a corecta o anume fotografie. O culoare, o lumină, un contur.

Şi există acei puțini oameni pentru care o fotografie e doar o bază brută, un fel de bucată de lemn neprelucrată în care sculptorii văd infinitul. Trăim în lumea în care a edita fotografii nu mai e doar o muncă de corecţie, ci poate trece cu uşurinţă spre artă. Iar atunci când vorbim despre cea din urmă, ne gândim la acele transformări în care finalul nu mai are nimic de-a face cu baza, ci e pur şi simplu o reflexie a unei stări, a unui concept, a unei poveşti. E acel tip de artă care ajunge să te fascineze, prin toate implicaţiile pe care le are în spate.

Luca a învăţat singură să editeze. Apoi a fost la cursuri. Apoi a investit pas cu pas pentru a lucra într-un domeniu care o fascinează şi unde se dezvoltă constant. Îi ştiu munca din ultimii ani, atât cea făcută pentru în calitate de freelancer, cât şi cea făcută de dragul de a îşi lăsa imaginaţia la treabă.

Am certitudinea că, dincolo de orele de învăţat, de perfecţionismul dus uneori la extreme, de orele albe din noapte pe care şi le dă doar pentru că o umbră nu cade aşa cum vede ea produsul finit, Luca are talentul omului de arta. Pentru că vede dincolo de imagini şi le lasă să spună o poveste. Uneori, poveştile sunt sumbre, alteori sunt cele pe care ne e frică să recunoaştem că făcând parte din noi. Imaginile finale sunt, în permanenţă, o realitate văzută dincolo de alb-negru-gri şi principii predefinite.

Şi acum e rândul meu să dau povestea ei mai departe. Pentru că Luca a hotărât să scoată capul în lume şi să uimească cu forţa artei de a edita imagini. Aşa că vă invit să urmăriţi pagina ei de Facebook: Luca Eva. Vă spun de pe acum că pregăteşte lucruri faine pentru viitorul apropiat pentru cei care au apăsat butonul magic de Like 🙂

Iar dacă vă place, spuneţi mai departe. E doar un gest de recunoaştere a unui altfel de artă. Una pe care eu nu am prea văzut-o pe piaţa din România, dar care este deja normalitate pe la alţii (dacă nu mă credeţi, luaţi de priviţi diferenţele de coperţi între o revistă editată la noi şi una de la ei, unde ei poate fi Franţa, Germania sau New York).

Să aveţi o duminică inedită, zic!

Şi un exemplu de ceea ce ştie Luca să facă, că poate nu mă credeţi pe cuvânt. Bine, sunt două, pentru că nu m-am putut decide care îmi place mai mult :))

luca 2

luca 1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s