10 gânduri bune

Sunt zile în care ordinea gândurilor ține de un haos care nu depinde de tine. Zile în care timpul ți se scurge printre degete, în care durerile de cap (metaforice ori ba) te lovesc încât preferi să închizi lumina, ochii, și cuvintele în tine. Zile în care nu-ți vine să te dai jos din pat pentru că pur  și simplu ai vrea să mai visezi puțin. Zile în care te doare gândul celui de lângă tine, în care îți privești neputința de a face ceva ca pe un fapt și în care sapi după o bucată de zâmbet pe care să o împarți. Cineva te-a învățat asta cu mult timp în urmă.

La mine, cam așa s-a învârtit toată săptămâna. Așa că, pentru a nu ajunge să-mi urlu frustrările la toate colțurile de stradă și aducându-mi aminte că am păstrat blogul tocmai pentru poveștile frumoase pe care le găsesc în jurul meu, pentru că știu și singură că există dureri mai mari și hăuri mai adânci, azi am făcut un exercițiu în metrou. Să îmi aduc aminte cel puțin 10 întâlniri / momente / oameni din ultimele trei luni. Le-am notat în telefon, acum le scriu aici, ca amintire. Cine știe când mai am nevoie să-mi încarc bateriile?

1) Bianca, paste, vin roze, Pardon Cafe, Festivalul de la Sibiu. Au venit la pachet sau s-au atras unele pe altele, nu mai știu exact cum, dar a fost una din acele seri în care timpul zboară fără a regreta asta

2) Bună dimineața la Vadu.

3) Plimbare cu a mea Cristina prin Herăstrău, cu povești despre Elveția, ghețari și alegeri.

4) Revederea cu Teo. În aceeași zi cu petrecerea de plecare a Oanei. Și o întâlnirea-coincidență (cu toate că nu cred în coincidențe), în aceeași seară.

5) Focul de tabără de la Albac, cu noi sărind pe toate piesele nu foarte inspirat interpretate de cei de pe scenă, sperând doar să ne încălzim un pic

6) Dimineața în hamac, cu o carte din tărâmuri departe și cafea aburindă, în timp ce lumea se trezește în jurul tău.

7) Momentul când am condus un drum lung, cu o mașină pe care nu o cunoșteam prea bine și cu cineva care suferă de rău de mașină în dreapta. Și cel în care mi-a spus că nu i s-a făcut rău și că a fost bine.

8) Cafeaua pe balconul de la Bran. Cel care dă spre creasta Pietrei Craiului și de unde – în fiecare dimineață – se porneau cele mai frumoase amintiri, cele mai nebunești gânduri, cele mai liniștite mesaje

9) Concertul Byron din grădină

10) O petrecere-surpriză cu tort făcut de subsemnata și o groază de oameni aduși la un loc de o fată cu părul roșu și voce de milioane.

Și amintirile curgeau și aș fi putut să mai scriu, și oamenii ăștia frumoși din viața mea mi-au adus aminte că în loc să mă plâng, mai bine aș spune Mulțumesc. Rezultatul e că am ajuns zâmbind la birou.

Tu când ai căutat ultima oară un motiv să zâmbești atunci când părea totul gri în jurul tău?

Cumva, căutarea de gânduri bune merge cu piesa asta.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s