Alături de Horațiu Bădiță – zâmbet, lecție, îndemn

Am fost sâmbătă la bazinul Lia Manoliu. La prânz era un soare bun să te prelingi pe băncile din tribune. Juniorii I au plecat la masă, după o serie de probe în care am văzut noi recorduri naționale doborâte (rețineți numele Radu Ionuț – o să mai auziți de el, mai ales când o să devină un înotător revendicat de altă țară). Carmen Bunaciu alerga de colo-colo, cu un zâmbet larg pe față, schimbând povești cu oamenii din jur, și adunând în jurul ei oamenii veniți să-l ajute pe Horațiu Bădiță. Campionul de polo, antrenorul și mai ales omul cu o familie frumoasă, ce trece prin a doua încercare de a își salva viața. Bucharest Sport Club a venit cu tot clubul, au avut o ”etapă” specială în concurs, unde copiii au înotat alături de antrenori. Teo Matican mi-a dat o lecție frumoasă de voință (despre asta povestesc mâine). Horațiu a venit și el. Zâmbește mult, are o vorbă bună pentru toți, de parcă nu ar fi el cel care are nevoie de ele mai mult decât noi. Antrenorii, înotătorii, prietenii veniți să-l susțină stau la povești. Au un scop comun, acela de a ajuta. Și se bucură de revedere. Chiar dacă e în condiții puțin triste.

Cred sincer că sâmbătă tribunele de la Lia Manoliu ar fi trebuit să fie pline. La fel și bazinul. Că cei 50 de lei pentru a te înscrie în concurs erau doar justificarea de a pune un pic din cei 30000 euro atât de necesari. Da, s-au strâns câteva fonduri (cu o aproximație totală dată de conversia lei-euro aș pune că vreo 3000). Dar aș fi vrut să văd măcar un jurnalist interesat de caz. Măcar un reprezentant al Federației dând o declarație oficială. Aș fi vrut să caut pe Google, înainte de eveniment, informații și să găsesc un pic mai mult decât pasul făcut de Carmen și colegele ei. Pe care le respect și le felicit, cu tot dragul.

Dincolo de toate, sâmbătă am primit o lecție frumoasă, despre familie. Extinsă. Familia aceea pe care o formezi în ore de antrenamente, în zile petrecute pe drumuri, în camere de hotel departe de casă. O familie care se vede rar, dar care sare în ajutorul membrilor ei. Pentru a îi asigura că nu sunt singuri nicicând. E o stare pe care trebuia să o vezi și să o simți pentru a o înțelege.

Așa că că acum îmi rămâne îndemnul. De a da mai departe povestea lui Horațiu. Dacă sâmbătă s-au strâns 100 și-un pic, poate reușim să mai strângem încă pe atâția. Pentru cei care doresc sa ajute, se pot dona bani in conturile următoare – Credit Agricole Bank: RO36BSEA05090000L3018101 (EURO) sau la Raiffeisen Bank: RO69RZBR0000060006446935 (LEI). Deschise pe numele BĂDITĂ HORATIU NICUSOR.

Până atunci, câteva din imaginile de la eveniment. Sunt făcute cu telefonul, în grabă, printre picături de apă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Un gând despre &8222;Alături de Horațiu Bădiță – zâmbet, lecție, îndemn&8221;

  1. Sunt foarte multi copii care merita o sansa doar ca nu putem sa ii ajutam pe toti. Am cunoscut o fetita Diana Macar pe nume, e o papusa dar ce putem face? Nimic, e una dintre miile de cazuri din lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s