Esența Poveștii ce a fost FITS 2013

Momentul. Cuvântul. Emoția. Omul. Elemente esențiale atunci când vrei să concepi o poveste. Poate și Intriga. Acțiunea apare mai târziu, atunci când ai hotărât deja dacă azi vrei să alergi sau să mergi în reluare. Dacă vrei să (te) minți sau să te bucuri.

Și există Imaginea.

Cea din care îți poți extrage toate poveștile unor zile cu zâne și zei, cu farmece și oameni-eroi. Cea în care, pentru câteva momente, ai fost figurant sau gând magic.

Imaginea de mai jos îi aparține lui Sebastian Marcovici, și e surprinsă în ultima seară pe care am petrecut-o la FITS. Acum aproape o săptămână.

Din ea curg povești. Trebuie doar să ai răbdare și să le coși cuminte, până anul viitor. Eu mi le-am așezat pe cele ale acestui an în rafturi cu etichete colorate. Pe unele scrie Stare-de-Bine, pe altele Vise. Câteva s-au strecurat în colțul de Neuitare. Cel în care deții doar acele întâlniri pe care le aștepți, fără să ai habar că o faci, care te schimbă, fără a face un scop din asta. Cel la care te întorci atunci când ești obosit, trist și aparent singur (nu, singurătatea absolută nu există) și te fac să zâmbești.

Să aveți un weekend inspirat!

INIMI DE INGER_FITS2013©Sebastian Marcovici (6)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s