Suntem bucăți

Suntem construiți din bucăți. Unele verzi, altele albastre, unele cu ploi. Ni le culegem de pe drum, cu mâini înfrigurate le așezăm pe masă și apoi încercăm să le atașăm la imaginea ce uneori pierde contur. Alergăm cu mâna întinsă, ca cerșetorii ce uneori se plimbă în metrourile vechi, după piese care lipsesc, zâmbim și colorăm un colț, urlăm și altul se rupe.

Suntem un puzzle. Numai că am impresia că uneori uităm că piesele noastre se află în buzunarele sufletelor de lângă noi. Că noi le ținem captive bucățile lor, sperând că se vor lipi cu ale noastre. Și în loc să construim împreună, alergăm separat până când strângem atât de multe bucăți fără sens că avem nevoie de pastile pentru a dormi.

Vezi tu, cele mai frumoase jocuri sunt cele în doi. Puzzle-ul unei relații se construiește cu bucăți din tine. Alea pe care ești dispus să le dai. Azi un zâmbet, mâine un cuvânt bun, poimâine un stol de fluturi. Și alea pe care ești dispus să le primești. Azi un cântec, mâine o îmbrățișare, poimâine un compromis. Farmecul jocului e că poți construi împreună. Nu spune nimeni că e ușor, mai ales când nu ai o machetă după care să te ghidezi. Dar ai răbdarea să descoperi fiecare piesă pe care celălalt o aduce în joc și să o alături cu una din ale tale. Fiecare pas înainte e imaginea unei dimineți cu soare și zâmbet ascuns în cana de cafea.

Unele puzzle-uri le construiești o viață întreagă, alături de acei puțini Oameni aleși să-ți fie jumătăți de gând. Unele au trei piese, pentru că apoi nu se mai leagă. Altele rămân într-un stadiu pe jumătate finisat, pentru că cineva care deținea colțurile nu a mai fost dispus să le așeze la locul lor. Și în toate exiști tu.

Și tot jucându-te, toată povestea asta îți va da piesele de care ai nevoie pentru a te completa. Fără să mai alergi inutil.

Să aveți o săptămâna în care să (vă) construiți frumos!

DSCN2227

Reclame

2 gânduri despre &8222;Suntem bucăți&8221;

  1. De la puzzle am sărit cu gândul la vitralii! Inițial vezi doar cioburi de sticlă colorată, pentru ca apoi să vezi simfonia de culori din fereastră! Uneori așa se întâmplă și cu sufletul nostru: devine o simfonie de culori!
    Frumos ai descris lupta pentru desăvârșirea sufletului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s