În căutarea Ființei

Ființa e rotundă. Definiția rotundului este totuși, o dezbatere în care ne pierdem ore în șir. Anul I de facultate, primele noțiuni de filosofie greacă. O poveste despre Apă, Foc, Ființă, Căutare și Adevăr. Un pic de neînțeles pentru copila un pic supra-ponderală și cu ochelarii pe nas care eram atunci.

A fost nevoie să treacă timp și să ajung să pun piciorul pe un tărâm magic ca să descopăr că lumea se împarte în cei care nu cred în căutare și cei care fac din căutare o destinație în sine. Grecia e locul unde a căuta își găsește sens în fiecare piatră ce ține în ea memoria unor zei ce par a zbura din când în când deasupra mării. De la ei se trage cerul senin, apa cu zeci de nuanțe de albastru și vinul acela bun, care îndeamnă la cunoașterea propriei ființe. Iar când toate acestea sunt concentrate într-o insulă mică, înconjurată de ape ce par mereu potolite, unde plajele sunt uneori atât de albe că ai impresia că cineva a aruncat var în nisip și alteori capătul drumul de munte se încheie cu un abis de mare, îți poți permite să devii căutător.

Să lași acasă tot ceea ce știai despre tine și despre ceilalți. Despre lumea de lângă tine. Și-apoi să cauți cuminte, printre măslini, urme de nisip și pahare de vin și visare, principiul pe care unii îl numeau Apă, alții Foc, alții Număr sau Ființă. Arche-ul. Poți să o faci prin cuvinte, sau prin imagini. Și mai ales, poți alege să nu pleci singur în căutare, ci alături de Foto Union, între 18 și 24 mai.

Îți trebuie un cont de Instagram, un blog și dragul de a descoperi. Pe care oricum ai face ți-l vei redefini în Thassos, în lumea în care ritmul locului te subjugă inocent și zâmbitor și apoi te face să tânjești zile întregi după soarele lui aparte. Crede-mă pe cuvânt, am fost acolo.

Detalii găsiți pe blogul oficial al Foto Union (pentru cei care au intrat mai târziu pe blogul acesta, Foto Union înseamnă Cristian Suțu și Radu Bădoiu) – mai sunt 8 locuri libere care își caută căutătorii. Până pe 6 mai.

Iar dacă descoperiți ce e Ființa sau de ce e ea rotundă, vă rog să îmi scrieți urgent, de o foaie de pergament. Sau, și mai bine, să îmi trimiteți o imagine a ei, așa cum o puteți voi prinde cel mai bine.

Picture 105

(așa arată un apus fără întrebări existențiale. În Thassos, evident)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s