Nesiguranța

Te miști grațioasă între ieri și azi. Fără regrete, fără așteptări, visele ți se înscriu în prezent. Și-apoi, într-o zi, deschizi ochii mari și taci. Brusc, pentru prima oară în prea mult timp. Pe de o parte, prieteni buni care se transformă în mici scorpioni. Din ăia de mușcă și îți înveninează sufletul cu totul, de uiți când și cum ai crezut că-ți pot fi aproape. Pe de altă parte, oameni-jumătate de iubire care pleacă din viața ta cu o viteză atât de mare încât începi să crezi că au fost iluzie. Apoi, te minți subtil că toate iubirile sunt iluzii și-atunci oricum nu ai pierdut nimic. E mai ușor așa decât să admiți transformarea realității.

Mergi spre casă cu siguranța celor doi ani în care ai învățat drumul mai bine decât pe tine. E liniște și nu mai e frig. Nici vântul nu mai bate și te gândești cu zâmbetul pe buze la seri care nu sunt singure și zâmbete complice. Și-apoi mâna care ți se înfige în mână și trage. Glumele proaste. Teama. Nu ai nici bani și nici măcar un telefon de firmă. Și o grijă pe care nu o poți atribui întâmplării (chiar dacă ești certat cu Dumnezeu în cel puțin 10 feluri) care trimite niște vecini prin zonă.

Ajungi în casă și te apuci să faci mâncare. Speli vase frenetic. Pui o prăjitură în cuptor, ca să-ți îndulcească tremurul nervos. Și apoi numeri în gând până la 10, respiri adânc de tot, și zâmbești. Ești aici și toate aceste zeci-sute de gesturi mărunte te aduc în cercul tău de bine.

Nesiguranța e o stare de fapt. Uneori, te lovește în plex. Și-atunci rămâne doar să decizi dacă vrei să te afunzi în ea, fără a mai avea încredere în nimic, nici măcar în propria respirație egală, sau să o accepți și să continui să trăiești. Mulțumind pentru fiecare certitudine, oricât de mică, de care ai parte în Acum.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s