Moment muzical. Lansarea.

A fost luni seară. Aceea lansare pe care o așteptam cu atât drag pentru că, dincolo de omul din spatele albumului și care mi-e un bun prieten, se află artistul. Cel cu emoții, cu întrebări și stres inerent înainte de eveniment. Cel pe care l-am ascultat prima oară într-o toamnă, chiar de ziua lui, acum vreo cinci ani și mai bine.  Mi-au rămas atunci în cap Marea și piesa cu murături. Cea despre care aveam să aflu mai târziu că se numește Colind pentru prieteni.

Între timp a apărut ForeverFolk. În principal, omul Marius Matache a fost vinovat că am ajuns în echipă. De atunci, am tot avut ocazia să-l întâlnesc pe artistul Marius Matache. Singur pe scenă, cu Radu, cu Alex, cu Madu, alături de prieteni. L-am ascultat chiar și la metrou sau pe scena mare de la Alba sau la Vatra Dornei. Îi știam piesele înainte să ascult albumul, ceea ce nu înseamnă că acesta nu a reprezentat o frumoasă surpriză. Pentru că demonstrau că, alături de om, în timpul în care piesele au stat la dospit, a crescut frumos și creativ, artistul. Luni a fost doar un pretext pentru a ne arăta acest lucru pe scena de la Excelsior.

Am spus luni seară unor oameni, o scriu aici: a fost una dintre cele mai faine lansări la care am participat (cu asumarea unui grad de 5% de subiectivitate 🙂 ). Îmi e greu să scriu despre prieteni cu detașare. Îmi e și mai greu să fac acest lucru atunci când – dincolo de votul de încredere pe care l-am acordat de când auzit de lansare – evenimentul de luni a fost o surpriză frumoasă pentru mine. Au fost oameni care s-au jucat pe scenă, texte simpatice aduse în piața inedită din fața publicului, piese care m-au făcut să cobor spre amintiri sau la care am zâmbit și am bătut ritmul în gând. Piese pe care le știam puse în alte forme, sau același forme recepționate altfel. Un public-prieten.

Mi s-a dovedit, într-un mod simplu și deștept, că uneori e bine să aștepți și să crești alături de visele tale. Că lucrurile cele mai bune se întâmplă la momentul potrivit. Și că artiștii cresc – la fel ca și oamenii – prin experiența timpului, a celorlalți oameni, a celor care îi susțin sau le neagă forța de a merge mai departe și mai sus.

Și pentru că pentru unele experiențe faine nu există nici măcar pentru mine cuvinte destule, concluzia este doar un mare Bravo, Make! Și aștept cu mare interes următorul album 🙂 (zice dumnealui că are deja piese pregătite și va prezenta o parte în următorul concert din București).

Un gând despre &8222;Moment muzical. Lansarea.&8221;

  1. […] Pentru noi a fost o lansare cu tot ce putea avea mai bun: o sala plina de prieteni, un sunet impecabil si un spectacol pe cinste. Cum a fost pentru cei din sala mai gasiti pareri si printre bloggerii prezenti: Alina Manole care a povestit realizarea din punctul de vedere al unui artist, cateva imagini si poze, pareri subiective de la o parte din echipa ForeverFolk. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s