Cu bicla prin Tineretului

O să am un moment de sinceritate extremă și o să recunosc că anul acesta am fost extrem de leneșă în ceea ce privește plimbatul cu bicicleta. De fapt, săraca mea Furie Portocalie încă așteaptă să-i umfle cineva roțile și să o ducă la o revizie, pentru că anul trecut am bușit-o destul de rău de câteva trotuare și i-ar prinde bine un ochi de specialist (plus un far pe față funcțional). Și cum eu în weekenduri plec de prin oraș, iar seara după 7 nu am ce să fac cu ea, a rămas tristă și singură pe balcon, așteptând să revin la ea.

Una peste alta, chiar și atunci când o foloseam, scopul ei era să mă conducă către destinații clare. Fie la job, fie prin oraș, fie, în cele din urmă, acasă. N-am prea ieșit în parc cu ea, în special pentru că nu aveam cu cine (în afară de câteva ture de IOR pe care le mai dădeam seara, când nu avem chef să ies la alergat), și mai ales pentru că nu sunt tocmai încântată de infrastructura parcurilor legata de biciclete. Dar cum ieri avem ceva timp liber în programul de copii, între un portret fain și concertul Lala Band (despre care voi scrie mâine), am mers în Tineretului. Asta și pentru că e un parc pe care eu l-am văzut extrem de rar în cei câțiva ani de București, exceptând vara când am locuit la Brâncoveanu și atunci mergeam aproape zilnic, în special pentru a fugi de căldura camerei de cămin.

Revenind la ideea mea de a ne plimba cu bicicletele prin Tineretului, iată niște ponturi dacă vreți să închiriați. Nu de alta, dar poate nu vreți să stați 45 de minute în soare (noi am stat 🙂 ). La intrarea dinspre Șincai sunt două centre de închiriere: unul Cicloteque, unul I Velo.  La primul era liniște și pace – în special pentru că nu era nicio bicicletă disponibilă – și am aflat că oricum e o idee bună să îți faci un cont la ei pe site și să închiriezi bicicletele – în primul rând pentru că știi sigur dacă au sau nu vreuna disponibilă, în al doilea rând pentru că e mai ieftin. La I Velo…erau biciclete disponibile, era și coadă pe măsură. Tot la fața locului am descoperit să și la ei se pot face rezervări online, și chiar au un ghișeu special pentru acestea. Prețul e același oricum ai lua bicicletele (4 ron/ oră, și gratuit pentru cei sub 16 ani, în limita a două ore ), diferența e timpul de stat la coadă.

Noi ne-am plimbat vreo oră și jumătate, timp în care am făcut, pe de o parte turul lacului, exact pe aleea de lângă acesta, dar și un tur pe sus . Cea mai complicată acțiune: urcatul pantei dinspre lac spre aleile de sus, panta având o înclinație destul de mare iar bicicletele fiind destul de grele. Eu am ajuns până la jumătate și am clacat, dar după ce îmi pun bicla proprietate personală în funcțiune, mai încerc o dată. Pe lângă lac pista de biciclete e cu unic sens (cum cobori panta în dreapta), ceea ce nu însemnă că toată lumea mergea în aceeași direcție 🙂 Un lucru bun totuși a fost că majoritatea celor pe de alee erau tot bicicliști, restul oamenilor stând fie la plajă, fie aciuați pe sub copaci.

În partea de sus era ceva mai aglomerat, cu multă lume jucând badminton și tenis de picior pe aleile destul de înguste, dar cu umbră. Am făcut ceva slalom și printre rădăcini de copaci, gropi, și alte obstacole strategic așezate pe pistele de bicicliști, pentru ca nu cumva aceștia să piardă din concentrare vreun moment. Am rămas și cu câteva dileme legate de unde și cum începe și termină pista din parc, dar nu sunt cu mult mai mari decât acelea pe care le am atunci când pista de biciclete de pe trotuar trece fix printr-un chioșc de ziare 🙂

Una peste alta, nu a fost o experiență tocmai rea, și probabil aș repeta-o dacă nu îmi voi repara mai repede propria-mi biclă. Am aflat ceva despre centrele de închiriat, am văzut un parc din perspectiva de biciclist, m-am hlizit copios cu frate-miu.  Ca sa mă credeți, vă las și pozele 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s