Cursa vieții trebuie să continue

Scriam acum ceva vreme, cu ocazia ultimului Acoustic Bloggers despre faptul că unele dintre proiectele umanitare pe care le susțin foarte tare (verbal, în scris, sau printre picături de timp liber) sunt legate de copii. Pentru că, revenind la ceea ce spuneam și atunci, nu e nimic mai trist să vezi un copil care nu se poate bucura de copilărie, sau un adolescent care nu se poate bucura de primele lui escapade, din cauza bolii. Și mai trist, în momentul de față, este că există o serie de boli tratabile și cu un final optimist, având în spate singura condiție de a fi depistate la timp, iar în țara noastră nu există laboratoare echipate pentru acest tip de diagnosticare.

Statistică: în România doar un procent aflat undeva în jurul a 50% din copiii diagnosticați cu leucemie supraviețuiesc, comparativ cu nivelul general european de 80%.

Salvarea vieții acestor copii începe simplu. Cu un diagnostic pus corect și la timp. Nu cu o serie de campanii făcute de părinți/prieteni/cunoscuți pentru a strânge banii necesari unei diagnosticări peste hotare.

Statistică: 5000 de copii și adolescenți suferă în acest moment de leucemie, în România. Fără un tratament adecvat, viața lor nu poate continua mai mult de o lună și jumătate. 500 de copii sunt diagnosticați anual. (sursa – aici)

Un prim pas în a face lucrurile să meargă mai bine: aparatura performantă. Care să dea rezultate rapide. Și mult mai corecte. Contra prețului de 150000 de euro. E mult? E puțin? Nu sunt eu cea care să judece or să decidă. E prețul unei case în zona Pipera. Și văd dimineața, când merg spre birou, mașini a căror valoare se apropie de suma aceasta.

Ce poți face? Să-ți iei vreo 30 de secunde. Să formezi 890. Să donezi 2 euro. E mult? E puțin? Aș spune că e puțin. Ia gândiți-vă cam ce vă cumpărați cu 9 lei. Și comparați asta cu un pas înainte în viața unor copii.

Pentru că zâmbetele copiilor din jurul nostru sunt neprețuite. Pentru că, la un moment dat, am aflat în imediata apropriere cum e să vezi pe cineva, pentru ca la foarte puțin timp să afli că a plecat să se plimbe cu îngerii. Pentru că fusese diagnosticat prea târziu. Pentru că de fiecare dată când frate-miu mă ia și mă învârte prin casă, după ce am ajuns acasă (că doar acum e și mai înalt și mai puternic decât mine 🙂 ), îmi explodează inima de fericire că e un copil atât de frumos.

Mai sunt două săptămâni până la încheierea campaniei.

 Campania Cursa vietii trebuie sa continue se desfasoara intre 24 martie – 30 mai 2012 si este dedicata strangerii de fonduri pentru diagnosticarea corecta a leucemiei la copii si adolescenti si pentru depistarea din timp a infectiilor la pacientii imunodeprimati / transplantati, prin procurarea de aparatura medicala performanta si prin imbunatatirea conditiilor din laboratoarele de genetica moleculara.

Informații mai găsiti pe site-ul dedicat si pe pagina de Facebook. Tot acolo, găsiți și conturile bancare unde se pot face donații mai mari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s