Oana şi oamenii indispensabili (3)

Terminăm fabuloasa trilogie a oamenilor indispensabili (în timp ce deja ne ascuţim unghiuţele pentru seria despre oameni care ştiu tot).

Oamenii indispensabili în cuplu

No, bun, sunt foarte sigură acum că cel puţin jumătate dintre voi vor ridica sprâncenele a semn de întrebare. Pentru simplul motiv că într-un cuplu, pentru a forma un tot, sunt necesare două bucăţi persoane (de sexe diferite, sau de acelaşi sex, că doar blogul bucătăresc nu e homofob). Prin urmare, nimeni nu e indispensabil în cuplu, atât timp cât cuplul, ca şi concept, are la bază ideea de indispensabilitate.

Corect?

Ei bine, NU! Oana zice un mare nu oricărei jumătăţi de cuplu care se consideră indispensabilă. Şi mai ales acelor jumătăţi indispensabile care au grijă să îşi anunţe partenerul că fără de ele nu se poate (bine, despre jumătăţile care chiar cred ca indispensabilul e indispensabil vom purta o altă discuţie, şi intră în categoria de oameni dependenţi).

Cum se comportă un indispensabil în cuplu? Păi mai întâi te învăluie uşor, pe tine, fiinţă gingaşă şi plăpândă, şi te ajută un pic aici, un pic pe dincolo. Are grijă fie închipuirea celui mai cel/ celei mai cele mai de vis jumătăţi din lume. Dacă eşti în perioada naivă , va fi întruchiparea lui Făt-Frumos (repectiv Ilenei Cosânzenei şi anunţ că din acest punct păstrez doar perspectiva feminină, băieţii deştepţi înţelegând că şi varianta inversă e posibilă). Dacă ai mai fost prin câteva relaţii, va reuşi să te tragă de limbă pentru a vedea ce îţi doreşti şi cu siguranţă va afişa.

Oamenii indispensabili in această zonă a vieţii au nevoia, de cele mai multe ori, să epateze. Şi cum-necum reuşesc să atragă femeile în jurul lor ca un magnet. După acestă vrăjire extremă (numită generic proces de îndrăgosteală, că până la îndrăgostire e semn lung), simt aşa o nevoie să îşi imprime necesitatea existenţei în toate colţurile vieţii tale. Şi mai ales, dacă tu simţi cumva că e ceva putred prin comportamentele dumnealor, îţi vor explica tacticos cât de mult şi cât de buni sunt ei cu tine (în acest punct se aseamană foarte tare cu indivizii din primul post dedicat temei).

Ştiţi ce mă amuză pe mine cel mai tare la oamenii indispensabili în cuplu? Chiar dacă la un moment dat pot accepta ideea că sunt dispensabili din cuplul vostru, nu pot accepta faptul că sunt dispensabili din viaţa ta cu totul. Oamenii indispensabili vor avea grijă să îţi explice cum dragostea lor măreaţă te va marca pentru o viaţă. Vor avea grijă să păstreze liniştea după despărţire (mai ales dacă a fost impusă de tine), apoi vor reveni cu un mesaj de ziua ta, de Crăciun fericit, sau pentru a te scoate la un Cico.

Cum îi tratezi? Păi dacă ai fost suficient de naivă să crezi cândva că e indispensabil, şi mai ales dacă ai crezut asta, cel mai probabil îl vei ridica la rang de zeu suprem masculin. Şi veţi începe o relaţie întortocheată, separat dar împreună, pentru că nu?, tu nu poţi funcţiona fără el lângă (că mie asta mi se pare dovadă de prostie muierească, mai ales dacă ai peste 20 şi un pic de ani, şi ceva experienţă de viaţă în spate, e partea a doua).

Dacă eşti totuşi un personaj cu capul ceva mai pe umeri (cumva ma gândesc că cine ajunge pe aici are destul de bine capul înfipt pe umeri), înţelegi destul de repede că strategia oamenilor indispensabili în cuplu este strategia oamenilor nesiguri şi/sau frustraţi dintr-un motiv sau altul, şi care prin urmare trebuie să îşi confirme influenţa. Şi le răspunzi cum se cuvine, cu un simplu „Ignore” pe toate planurile.

Şi cu asta am terminat caracterizarea oamenilor de tip indispensabil. Dintr-un motiv sau altul m-am tot lovit de diverse astfel de persoane în ultima perioada (într-un context sau altul), m-am recunoscut uneori în criticile pe care le aduc, dar şi în cel care dă o palmă, şi am simţit nevoia să ordonez cumva astea.

Mai am în cap ceva categorii de oameni despre care să scriu, aştept încă ceva feedback pe tema ultimelor articole şi vedem mai încolo.

Offtopic total, dar motiv de mândrie: am trei zile cu posturi consecutive :)) [chiar dacă scrise toate o dată şi programate la publicare]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s