Oana şi oamenii indispensabili (1)

De-a lungul timpului, printre diverse cercuri de oamenii prin care m-am învârtit, am avut ocazia să întâlnesc diverse persoane care se încadrează în anumite tipare, de parcă zici că s-au făcut unele şcoli pentru aceste tipologii umane. Nu că nu sunt de acord că fiecare om e unic în felul lui, ci doar că sunt anumite carcteristici care se simt atât de tare la anumite personaje că aproape nu îţi vine a crede. Bineînţeles, nu sunt în măsura să judec oameni, dar cum acest blog e un spaţiu de exprimare privat (adică eu îmi exprim în mod public opiniile personale), am hotărât să pun cap la cap câteva din categoriile care (revin, strict personal) mi se par cel mai greu digerabile.

Astăzi vorbim despre oamenii care se cred indispensabili.

Definiţia oamenilor indispensabili: aceea categorie de indivizi umani care sunt fermi convinşi că fără ei Soarele nu răsare, lumea nu ajunge la pace mondială, şi cam nimic pe lumea asta nu mişcă fără vigilenta lor supervizare (alegerea cuvântului supervizare nu este întâmplătoare, căci în general tipul acesta de persoane sunt persoane care sunt atât de ferm convinse de importanţa lor că nu cred că acţiunea lor este necesară)

Oamenii indispensabili în cercul de prieteni/ cunoştinţe/ apropiaţi: Aici se comportă, în general, ca cei care au întotdeauna rezolvarea în buzunar. Sau cei care întotdeauna, indiferent dacă ajutorul lor a fost cerut sau nu, au ajutat pe X sau pe Y cu nu ştiu ce problemă. Oamenii care, în momentul în care tu vei discuta situaţia lui Gigel şi ce fain a reuşit să o scoată la capăt, nu vor omite niciodată să spună cum, dacă nu era el, sigur nu ieşea la capăt aşa.

Sunt oamenii care întotdeauna ajută (şi dacă nu îi laşi să te ajute se simt ofensaţi, pentru că, vezi tu, el sigur găsea o soluţie mai bună), care au mereu un sfat la îndemână şi o săgeată de Cupion ascunsă prin buzunare. Întotdeauna ei ştiu cel mai bine, şi mai ales trebuie ca toată lumea din jur să ştie că ei ştiu şi pot. Sunt simpatici până la un moment dat (momentul în care deja ai învăţat pe de rost lista de oamenii pe care, într-un mod s-au altfel, i-au salvat dintr-o belea sau momentul în care încearcă să îţi bage în cap ideea că fără ei nu poţi merge înainte).

În asemenea cazuri tactica: Zi ca el şi fă ca tine (şi nu uita să îi spui mulţumesc) este cea mai indicată, în cazul în care dincolo de atitudinea „Fără mine nu poţi” găseşti chestii faine. Dacă nu, un simplu Pa, şi du-te şi cântă la altă masă e suficient. Întotdeauna vor exista alţii care trebuie ajutaţi.

Urmează:

Oamenii indispensabili la job şi Oamenii indispensabili in cuplu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s