Lupta cu sistemul sub apăsarea timpului

Sunt impresionată şi mută de uimire atunci când mă lovesc în jur de dovezi de normalitate într-un sistem din ce în ce mai alambicat şi complicat. Sunt cu atât mai impresionată când descopăr Oameni. Fie ei unii pe care nu i-am văzut vreodată, ale căror bloguri sau tweeturi am început să le urmăresc în ultimele săptămâni sau zile.

Poate ţie nu îţi spune nimic numele Daniel Răduţă. Dar Daniel poţi fi tu, sau poate fi cineva apropiat, sau poate chiar cineva drag. Este un om care are cam tot ce ţi-ai putea dori: un job fain, o familie frumoasă care în curând va avea un nou membru junior (fiul lui Daniel se va naşte peste trei săptămâni). Numai că nu se poate bucura de toate acestea pentru că îi lipseşte ceva esenţial: sănătatea. Diagnosticat cu o boală care practic îi otrăveşte sângele încet şi sigur (leucemie acuta limfoblastică), el are nevoie de un transplant care se poate efectua numai în afară. Din păcate, birocraţia şi sistemul românesc de sănătate nu sunt de partea lui (şi nici timpul care trece cu o cruzime dureroasă), şi mai ales împotriva lui este lipsa banilor pentru operaţie (undeva în jur de 150.000 euro).

Din fericire, există zâne (chiar dacă au chip uman şi bloguri, şi nume precum Diana, Mika, Oana, Anca, Ruxa, Irina, Anca). Care s-au mobilizat şi au mobilizat online-ul românesc pentru a îl ajuta pe Daniel să îşi vadă pruncul crescând, să îl poată privi învăţând să meargă şi rostind primele cuvinte.

Poate nu aş fi auzit nimic despre  Daniel dacă nu ar fi fost hastagul #draduta, pe Twitter. Dacă nu aş fi citit în ultimele zile cum Chinezul s-a scos la licitaţie, cum clujenii – la iniţiativa lui Crivăţ – au făcut un party cu licitaţii diverse cu scopul de a strânge banii necesari pentru operaţie sau cum timişorenii se pregătesc pentru acelaşi lucru. Dacă nu aş fi descoperit astfel o forţă a oamenilor din spatele unor bloguri sau conturi de Twitter, forţă pe care o respect şi care l-a ajutat deja pe Daniel să strângă suma de 70.000 euro.

Dragi cititori ai blogului bucătăresc, voi cu cât aţi cumpăra zâmbetul unui copil sau posibilitatea de a îi asculta primele cuvinte? Voi cât aţi plăti pentru a vă putea bucura din plin de strângerea de mână a persoanei iubire, sau pentru un surâs neîntunecat de tristeţea bolii? Ştiu că nu îmi sunteţi foarte mulţi cei care veniţi pe aici în vizită, dar mai ştiu că sunteţi oameni de suflet.  Aşa că vă rog să îi dăm şi noi o mână de ajutor lui Daniel. Pentru că se poate salva o viaţă, învingând un sistem parşiv care practic o condamnă la resemnare.

Şi printre victoriile înscrise în lupta asta se află şi obţinerea de numere de telefon cu suprataxă pentru donaţii (apelabile doar din reţeaua Romtelecom):

0900 900 115 – 5 euro

0900 900 110 – 10 euro

Deasemenea se pot face donaţii în conturile bancare:

EUR: RO72BTRL06404201F02712XX

RON: RO57BTRL064013HAF02712XX

Pentru mai multe informaţii, pentru a vedea cum a evoluat totul şi acum deja merge precum un mare bulgare de zăpadă care se rostogoleşte şi se face din ce în ce mai mare, pentru a afla poveste lui Daniel, puteţi vizita www.danielraduta.ro.

2 gânduri despre &8222;Lupta cu sistemul sub apăsarea timpului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s