More than words

Înşirăm cuvinte pe aţe albastre în fiecare zi. Scriem zeci de mailuri, ne pierdem serile în faţa calculatorului şi a YMessengerului, ne scriem poezii, ne şoptim declaraţii de amor sau despărţire. Şi avem impresia că ele sunt totul, că de un cuvânt atârnă o piatră de gâtul nostru, sau cu un cuvânt se face primăvară prin serile ploioase. Ne agăţăm de ele cu disperare, le folosim ca să plângem, să (ne) explicăm, să declarăm războaie.

Am recunoscut şi o recunosc în continuare că sunt un om al cuvintelor. Pentru că aşa ştiu eu să aşez în ordine o lume interioară deseori dezorganizată. Pentru că îmi place să scriu despre ceea ce văd, ascult, percep. Şi pentru că mi-au băgat unii în cap că fac asta bine. Joaca cu şi de-a cuvintele ţine loc de confesiune, de poveste, de glumă.

Dar, aş vrea ca, din când în când, să ştii că nu cuvintele sunt cele care spun totul. Că uneori, un zâmbet face mai mult decât un sfat înşirat pompos şi pecetluit cu un „o să fie bine”. Că declaraţia „Te iubesc” nu are nici un sens atunci când fiecare gest mă împinge la o parte şi îmi demonstrează contrariul. Că nu e nevoie de cuvinte măreţe pentru a spune lucruri mari. Uneori, e de ajuns un simplu „Ce mai faci?”. Că, oricât de frumoase sunt poeziile şi metaforele, ele sună gol dacă nu au în spate o mână (reală, palpabilă, caldă) pe care o ţii strânsă în mâna ta, care să te ridice, care să fie prezentă.

Uneori, cuvintele îşi pierd sensul în faţa evidenţelor. Atunci, tăcerile îşi regăsesc calea spre tine. Şi te ajută să creşti. Pentru că numai atunci când e linişte poţi asculta cum creşte Universul din tine, la fel cum fac copiii când ascultă marea într-o cochilie.

Reclame

3 gânduri despre &8222;More than words&8221;

  1. @mysha: cat pe-aci sa ramai in spam, cu frumosul link cu tot 🙂
    @joaninha: bine ai venit in casuta de aici, te mai astept (cu cele doua-trei randuri sterse, sau altele noi 🙂 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s