Cum e in clasa a III-a (mini-serie, episod 1)

[Intrucat episodul pilot fuse bine primit la public si cu critici favorabile, continuam seria]

Aventurile printre lectii, semne si portofolii continua. O sa scriu in alt episod despre inceputul concursurilor la care copilul e „musai” sa mearga, bineinteles pe buzunarul parintilor. Si credeti-ma pe cuvant ca sunt muuullltttteee concursuri la clasa a III-a. Cred ca ma apuc sa fac lista si o pun la final de an. Revenind: astazi, cu tema la Limba si Literatura Romana. Bun, trecem cu vederea pe langa faptul ca nu avem numai manual ci si cartea „Sa dezlegam tainele textelor literare” cu statut de manual, si cu niste exercitii de-ti sta mintea in loc. La fel cum trecem peste faptul ca la 9 ani e esential sa stii ce este identitatea proprie, codul numeric personal, cetatenia si nationalitatea.

Numai ca eu nu vreau ca frate-miu sa ajunga sa se plictiseasca de scoala pana in clasa a 9-a. Si nici sa ajunga mare analist de texte. De unde mi se trage? De la „Coltul lui Istetila”, un colt (evident) cu diverse exercitii, date ca tema. Cerinta de azi: Explicati intelesul enuntului: „Cuvantul are functia unei roti” (Nichita Stanescu).

Sa ma lamureasca si pe mine cineva ce vrea sa spuna „pohetul”. Si sa ma lamureasca in asa fel incat sa pot lamuri si eu copilul. Pana acum am primt explicatia cu „te ajuta sa transmiti idei”.

Una peste alta, vorba cuiva: „mai simplu era sa zica: cuvintele sunt ca niste particule de aura care insotesc in mod invizibil persoanele care vor sa-si intersecteze aurele”.  

Si uite asa vin cuvintele mele sa dea precum rotile de tren peste voi. Pam-pam!

LE: In ultimele doua zile, de cand am publicat acest articol, printre termenii din motorul de cautare ce au directionat oameni spre acest blog s-a aflat vreo 10 indivizi (presupun ca parinti de copii) care cautau rezolvarea temei de mai sus.

Asa ca o sa vin cu solutia gasita „in familie”: Daca informatia este automobilul, atunci cuvintele sunt rotile prin care enuntul este transferat de la un individ la altul (aceasta idee nu imi apartine, creditele ii revin lui Tivo). Orice alte intrpretari sunt asteptate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s