Branduri, indieni si vise americane (rasuflate)

„Un brand fericit e un brand care invata. Un brand ar trebui sa va faca sa va simtiti bine pentru ca stie ce anume va face sa va simtiti bine, dupa care se poate pozitiona corect si va poate ajuta sa faceti o alegere. Si odata ce ati ales, brandul va hraneste si va protejeaza ca un parinte grijuliu – si aici chiar as dori sa va imaginati un copilas – motiv pentru care va simtiti bine fata de alegerea facuta, iar brandul invata de pe urma starii dumneavoastra de bine”

Citatul de mai sus e din „Virusul” (autor: Hari  Kunzuru, ed. Polirom), si este motivul principal pentru care mi-am achizitionat cartea (care este si la reduceri, apropos). M-a amuzat definirea „brandului” dar si apropierea de realitate a acestuia. Pana la urma, orice poate fi brand-uit iar un brand bine facut te face (multi)miliardar.

In alta ordine de idei, de-abia am inceput sa citesc cartea. Personaj principal este un indian, Arjun Mehta, care primeste oferta de a munci in State. Nu am ajuns prea departe, decat la scena in care familia (adica mama, tata, unchi, matusi, vecina de palier) il conduc cu mare alai pe terminalul aeroportului. De pe spatele cartii, aflu ca e in carte e vorba de un virus care ataca milioane de computere. Om vedea si cand om ajunge la asta. Oricum, pana acum imi place cartea pentru ca domnul Kunzuru are un stil scriitoricesc aparte, lumea indiana e descrisa cu toate nebuniile ei (retele de distribuite a materialelor pornografice descarcate de pe internet, parinti care vor sa isi marite fata pentru ca ea devine „cosmopolita”, obsesii pentru Bollywood), dar totul intr-un ton amuzant. De fapt, mai mult ironic. E o carte usurica in prima faza, care totusi atinge probleme generale ale „erei globalizarii”. Si cu toate ca nu recomand carti pe care nu le-am citit (in totalitate), pe-asta o recomand. Chiar daca nu sunteti impatimiti ai Internetului, calculatorului si lumii din spatelelor lor. Pentru ca va va face sa zambiti. Si toti avem nevoie de asta, nu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s