Ploua, ploua, ploua…[mini-cronica unei seri de ploaie si folk]

[Cronicutza generala] Si ca sa continui vorba cantecului „Vreme de betie”. Si betie a fost sa fie: de cuvinte, de bere, de muzica, de poezie. Unde? Aseara in Iron, evidement! Anunt important privitor la FolkFrate (repede, pana nu uit): de miercurea asta e intrare (3 RON). Fondurile se strang in scopuri nobile, si anume mai multe scaune. Pe principiu: ceva vechi, ceva nou, ceva special, seara a cuprins momente cu „clasicii” (Dragos Boeru, Mysha, Jonnie, Fram, Nico si Teddy- revenit aseara), Alina Zaharia (care pe mine una ma incanta si despre care nu pot spune decat ca e frumos ce canta, cum canta. Piese mai vechi si cunoscute de unii, piese noi – faine tare, coveruri – personal, m-a dat pe spate coverul „Lost”, Anouk), si un fel de Za’Duff (de fapt, un Za’Duff asa cum era intr-o formula mai veche, dupa cum am aflat din surse sigure 🙂 ) – cu Mysha, Teddy, Andrei Vacaru si Fram.  S-a cantat, s-a dansat, s-a zambit. O recenzie completa gasiti pe www.foreverfolk.com, ->Stiri->Recenzii [semnata tot de mine 🙂 ]. De asemnea, daca sunteti curiosi sa auziti, veti putea auzi sambata, pe 25 iulie, pe la orele serii (ultima confirmare e pentru ora 19), in acelasi loc.

Piesa de azi ca efect de ieri: Alina Zaharia – Gand rebel [dupa cum chiar ea o caracteriza: „piesa ei speciala”]

[Cronicutza personala] In rest: dupa cum am salutat si vorbit de bine Variaxul lui Mysha (doar ca sa nu se supere – chitara, nu posesorul), acum trebuie sa fac o mare plecaciune in fata chitarii prezente aseara pe scena, Paris. Plus ca ar trebui sa ii felicit si posesorul, care aseara a facut demonstratie de forta (muzicala, evident!) pe scena Ironului. Pe langa asta, am fost fericita ca l-am re-vazut (si auzit) pe Teddy, si variantele de piese pe care le pune la cale cu Dragos (din ciclul „Cred ca in seara asta s-a nascut o noua Miruna” – cine stie Miruna lor, stie si la ce ma refer). Si cum serile de Iron sunt pline de neprevazut, colegul Edy de la ForeverFolk s-a vazut (l-am vazut si noi, si spunem ca are viitor) si sunetist. E un inceput pentru toate, nu? 🙂  Si-acestea fiind spuse, ne vedem miercuri.

LE: Mi-am adus aminte brusc si nu vreau sa pierd ideea – Dragos Boeru, aseara a fost intr-o forma de zile mari. Si vroiam doar sa va spun cat de frumoasa e piesa „Gand” si piesa „1000 de drumuri” si cum nu le puteti auzi decat pe-acolo (si nici asta in fiecare miercuri), si ca momentul in care le-a cantat a fost frumos rau. Si ca despre orice moment frumos si drag nu poti sa scrii despre el, de teama sa nu il strici. So…pentru un astfel de moment: Multumesc, Dragos!

In cu totul alta ordine de idei: am reusit sa termin de aranjat interviul cu Ionut Chiva si Radu Pavel Gheo si, in curand o sa fie inserat in newsletterul TraducemBine.ro. Si o sa il pun si aici, eventual in varianta completa.

That’s all folks. Back to work now!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s