Ploua, ploua, ploua…[mini-cronica unei seri de ploaie si folk]

[Cronicutza generala] Si ca sa continui vorba cantecului „Vreme de betie”. Si betie a fost sa fie: de cuvinte, de bere, de muzica, de poezie. Unde? Aseara in Iron, evidement! Anunt important privitor la FolkFrate (repede, pana nu uit): de miercurea asta e intrare (3 RON). Fondurile se strang in scopuri nobile, si anume mai multe scaune. Pe principiu: ceva vechi, ceva nou, ceva special, seara a cuprins momente cu „clasicii” (Dragos Boeru, Mysha, Jonnie, Fram, Nico si Teddy- revenit aseara), Alina Zaharia (care pe mine una ma incanta si despre care nu pot spune decat ca e frumos ce canta, cum canta. Piese mai vechi si cunoscute de unii, piese noi – faine tare, coveruri – personal, m-a dat pe spate coverul „Lost”, Anouk), si un fel de Za’Duff (de fapt, un Za’Duff asa cum era intr-o formula mai veche, dupa cum am aflat din surse sigure 🙂 ) – cu Mysha, Teddy, Andrei Vacaru si Fram.  S-a cantat, s-a dansat, s-a zambit. O recenzie completa gasiti pe www.foreverfolk.com, ->Stiri->Recenzii [semnata tot de mine 🙂 ]. De asemnea, daca sunteti curiosi sa auziti, veti putea auzi sambata, pe 25 iulie, pe la orele serii (ultima confirmare e pentru ora 19), in acelasi loc.

Piesa de azi ca efect de ieri: Alina Zaharia – Gand rebel [dupa cum chiar ea o caracteriza: „piesa ei speciala”]

[Cronicutza personala] In rest: dupa cum am salutat si vorbit de bine Variaxul lui Mysha (doar ca sa nu se supere – chitara, nu posesorul), acum trebuie sa fac o mare plecaciune in fata chitarii prezente aseara pe scena, Paris. Plus ca ar trebui sa ii felicit si posesorul, care aseara a facut demonstratie de forta (muzicala, evident!) pe scena Ironului. Pe langa asta, am fost fericita ca l-am re-vazut (si auzit) pe Teddy, si variantele de piese pe care le pune la cale cu Dragos (din ciclul „Cred ca in seara asta s-a nascut o noua Miruna” – cine stie Miruna lor, stie si la ce ma refer). Si cum serile de Iron sunt pline de neprevazut, colegul Edy de la ForeverFolk s-a vazut (l-am vazut si noi, si spunem ca are viitor) si sunetist. E un inceput pentru toate, nu? 🙂  Si-acestea fiind spuse, ne vedem miercuri.

LE: Mi-am adus aminte brusc si nu vreau sa pierd ideea – Dragos Boeru, aseara a fost intr-o forma de zile mari. Si vroiam doar sa va spun cat de frumoasa e piesa „Gand” si piesa „1000 de drumuri” si cum nu le puteti auzi decat pe-acolo (si nici asta in fiecare miercuri), si ca momentul in care le-a cantat a fost frumos rau. Si ca despre orice moment frumos si drag nu poti sa scrii despre el, de teama sa nu il strici. So…pentru un astfel de moment: Multumesc, Dragos!

In cu totul alta ordine de idei: am reusit sa termin de aranjat interviul cu Ionut Chiva si Radu Pavel Gheo si, in curand o sa fie inserat in newsletterul TraducemBine.ro. Si o sa il pun si aici, eventual in varianta completa.

That’s all folks. Back to work now!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s