Vise si retete culinare in ritm de folk

Astazi mi-am ucis un gand.

M-am trezit cu luna patrata in minte si am trecut apoi la cantece de munte. Sau de mare. Depinde de placere si de auditoriu. Mai degraba de mare, ca doar am venit la Bucuresti cu trenul de Constanta (cu care, mai nou, fac naveta, pentru ca asa dorm aproape o ora in plus).

Am visat caise si mere. Miros de dulceata din camara bunicii. O scara rezemata de vie si un foc de tabara pe acoperis. Clasice non-sensuri ce m-au lasat fara somn, asa ca am citit din „Supa lui Kafka” (autor Mark Crick, ed. Rao). O carte simpatica, care ia la rand mai multi autori celebri si ofera retete culinare in acord cu stilul de scris al acestora. Dupa cum spune partea a doua a titlului: „O istorie completa a literaturii in paisprezece retete”. O sa va scriu cate ceva din ea mai pe seara, cand sunt acasa. Sper sa nu uit. Oricum, o carte draguta, cu destul de multe elemente de amuzament si din care, pe deasupra, mai inveti sa faci si mancare. (apropo, am incercat reteta de tiramisu de acolo. Si e excelent! 🙂 ). Am inceput sa citesc Woody Allen. Pana vin eu cu o parare, puteti citi aici despre Anarhie pura.

In rest, nu-mi pot scoate din cap bucata asta de piesa: Cu ochii-nchisi pornesc la drum/Calator pribeag ce se-ntoarce acasă. (Karma, Lacrimi si suras). Fara nici o legatura. Cu nimic.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s